Maijan tarina: lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana

  Maijan tarina: lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana / Johanna Hurtig, Mari Leppänen

  Vanhoillislestadiolaisen Maijan lapsuus särkyi jo varhain, kun hän joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Siitä alkanutta traumaattista tapahtumasarjaa pahensi perheessä ja lähiympäristössä vaikuttanut vaikenemisen kulttuuri, joka mahdollisti hyväksikäytön jatkumisen. Tässä kirjassa Maija kertoo lapsena koetusta seksuaalisesta väkivallasta sekä sen torjumisesta, unohtamisesta ja palautumisesta mieleen aikuisena. Yritykset purkaa lapsuuden tapahtumia oman lähipiirin ja uskonyhteisön kanssa johtivat uudenlaisiin vaikeuksiin.
  Maijan lisäksi teoksessa kirjoittavat eri alojen asiantuntijat. Heidän teksteissään tarkastellaan traumatisoitumisen ja toipumisen prosessia, uskonnollisen yhteisön ja väkivallan kytköksiä, uskon ja moraalin välistä yhteyttä sekä hyväksikäytöstä puhumista ja siitä vaikenemista. Kokonaisuutena teos on vahva yhteiskunnallinen puheenvuoro mutta myös kertomus uskosta, rohkeudesta ja selviytymisestä.

  seksuaalinen hyväksikäyttö hyväksikäyttö kaltoinkohtelu traumatisoituminen uskonnolliset yhteisöt lestadiolaisuus vallankäyttö dissosiaatiohäiriö

  Kirjapaja 1.painos
  FIN EISBN:9789522473820

  Kiinnostaisiko myös...