Maailman taloushistoria - Esiteollinen aika

  Maailman taloushistoria - Esiteollinen aika / Johan Söderberg

  Suom. Paula Autio
  Oliko hopeakaivosten ehtyminen syy Rooman taloudelliseen tuhoon? Nousiko Mesopotamia aikansa talousmahdiksi kirjoitustaidon ansiosta?
  Johan Söderberg kuvaa taloushistorian jännittävät linjat ihmiskunnan alkuhetkistä vuoteen 1800. Maailman taloushistoria: Esiteollinen aika on maantieteellisesti kattava kokonaisesitys, jossa poikkeuksellisesti nostetaan esille myös pienet maat ja naisten roolin taloudessa.
  Tuhat vuotta sitten Eurooppa oli alkeellinen, harvaan asuttu alue, kun taas Kiinassa osattiin jo painaa paperia, ja Lähi-itä oli vilkas kaupan keskus. Vasta uuden ajan alussa kirjapainotaito ja muu tekninen kehitys muuttivat eurooppalaisten maailmankuvaa ja elämäntapoja. Siirtomaakauppa ja talouksien välinen vuorovaikutus yleistyivät. Maailma otti ensi askeleet kohti globaalia taloutta.
  Havainnollinen ja oivaltava Maailman taloushistoria: Esiteollinen aika on parasta luettavaa jokaiselle taloudesta ja maailmanhistoriasta kiinnostuneelle.
  Johan Söderberg on taloushistorian professori Tukholman yliopistossa.

  taloushistoria yhteiskuntakehitys esiteollinen yhteiskunta talousjärjestelmät taloudellinen kehitys historia maailmanhistoria

  Osuuskunta Vastapaino 1.painos
  FIN EISBN:9789517686631

  Kiinnostaisiko myös...