Laserjuuri

  Laserjuuri / Heikki Valkama

  Tappavasti maustettu gastrodekkari!

  Pallokalasta tuttu Riku Mäki matkaa Kreikkaan etsimään salaperäistä laserjuurta. Sitä tuntuvat kuitenkin etsivän muutkin, mukaan lukien Japanin ja Kreikan mafia.

  Kun Namie Amuro kuulee liikaa maatessaan sushialustana liiketapaamisessa, hän tajuaa pian henkensä olevan vaarassa. Vaarassa on myös suomalainen huippukokki Riku Mäki, jonka suurena kulinaristina tunnettu japanilainen miljardööri on lähettänyt Kreikkaan jäljittämään muinaista herkkua nimeltä laserjuuri. Miljardööri ei kuitenkaan ole ainut, joka on kiinnostunut löytämään mausteen, jota tarinan mukaan on viimeksi saanut maistaa itse keisari Nero. Heikki Valkama vie Japaniin ja Kreikkaan sijoittuvassa dekkarissaan kunnianhimoisten kokkien, rahanahneiden mafiosojen ja herkullisen ruoan maailmaan.

  Heikki Valkama on Ylen uutisten hyöty- ja tiedetoimituksen esimies, entinen Imagen, Mondon ja Ylioppilaslehden päätoimittaja. Hänen esikoisromaaninsa, suomalaisen huippukokin Riku Mäen esitellyt Pallokala sai Kirja à la Carte -palkinnon. Valkama on japanilaisen kulttuurin asiantuntija ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja.

  Mäki, Riku (fiktiivinen hahmo) Namie, Amuro (fiktiivinen hahmo) etsintä mausteet järjestäytynyt rikollisuus mafia pako naiset kokit suomalaiset kaupungit suomenkielinen kirjallisuus Kreikka Japani Tokio jännityskirjallisuus rikoskirjallisuus

  Tammi 1.painos
  FIN EISBN:9789520402013

  Kiinnostaisiko myös...