Langattomat lähiverkot ammattikorkeakouluissa

  Langattomat lähiverkot ammattikorkeakouluissa / Ossi Väänänen

  Langattomien verkkojen käyttöönottoprojektit etenevät hyvää vauhtia korkeakouluissa. Alkuvaiheen villeistä installaatioista ollaan etenemässä yhä järjestäytyneempiin projekteihin, joissa kasvatetaan organisaation osaamista vastaamaan uusiin haasteisiin. Korkeakouluissa on toteutettu verkkoja monella eri tavalla, mutta yleispätevää WLAN-verkotusmallia ei ole olemassa, vaan kaikki mallit ovat eräänlaisia kompromisseja tietoturvan, käytettävyyden, kustannusten ja ylläpidon välillä.
  Langattomat lähiverkot ammattikorkeakouluissa -julkaisu johdattaa lukijan langattomien lähiverkkojen nykytilan kautta verkotuksen tuleviin mahdollisuuksiin. Haasteisiin pureudutaan analysoimalla verkotuksen teoriaa ja käytännön ratkaisuja sekä esittämällä verkotuksen luokittelumalli. Julkaisu sisältää myös työkalun langattomien lähiverkkojen tietoturva-arviointiin ja soveltuu siksi erityisesti korkeakoulujen tietoverkon kehittämisen välineeksi.
  Julkaisu on syntynyt loppuraporttina AMK-WLAN-hankkeessa, jonka ovat mahdollistaneet sen taustatukijat opetusministeriö, Tieteen tietotekniikan keskus CSC, ammattikorkeakoulut ja Turun kaupunki. Hankkeen koordinaattorina on toiminut Turun ammattikorkeakoulu.
  Teos on julkaistu myös painettuna ja on myytävänä kirjakauppa Granumissa.

  langattomat lähiverkot ammattikorkeakoulut langaton tiedonsiirto tietoliikenneverkot tietoturva

  Turun ammattikorkeakoulu
  FIN EISBN:9789525596984

  Kiinnostaisiko myös...