Kyberturvaopas : tietoturvaa kotona ja työpaikalla

  Kyberturvaopas : tietoturvaa kotona ja työpaikalla / Kimmo Rousku

  Varaudu verkon vaaroihin!
  Tietoturvasta ja yksityisyyden suojasta on tullut merkittävä tekijä kaikille internetiä käyttäville. Tietoverkkorikollisuus lisääntyy, sillä internetin kotikäyttäjistä ja yrityksistä haetaan yhä tehokkaammin taloudellista hyötyä laittomin keinoin. Tiedusteluorganisaatioiden vakoilu ei ole enää rajoittunut valtiosalaisuuksiin, vaan se koskettaa meitä kaikkia, kuten esimerkiksi tapaus NSA ja Edward Snowden osoittaa.
  Tässä käytännönläheisessä oppaassa tutustutaan erilaisiin uhkakuviin ja niiden taustoihin sekä annetaan konkreettisia ohjeita ja neuvoja suojautua uhkia vastaan – kotona, vapaa-ajalla ja työpaikalla.
  Kimmo Rousku on toiminut ICT- ja tietoturva-alalla vuodesta 1985 lukien, ja hän on kirjoittanut parikymmentä ICT-alaa käsittelevää teosta. Rousku työskentelee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa tietoturvapalveluista vastaavana apulaisjohtajana, ja hän on jäsenenä useissa valtionhallinnon tietoturvallisuutta käsittelevissä työryhmissä. Rousku on aktiivinen bloggaaja mm. Tietoviikossa ja luennoi keskeisissä tietoturva-alan tilaisuuksissa.

  tietoturva kyberturvallisuus virtuaaliympäristö turvallisuus kyberavaruus verkkohyökkäykset tieto- ja viestintärikokset rikollisuus tietoverkot Internet verkkopalvelut yksilönsuoja riskienhallinta uhat riskit informaatiosodankäynti

  Talentum 1.painos
  FIN EISBN:9789521422270

  Kiinnostaisiko myös...