Kosken kahta puolta

  Kosken kahta puolta / Jari Järvelä, kuvittaja Markko Taina, kuvittaja Anne Ilves

  Kaksi mummia, kaksi totuutta kansalaissodasta.

  7-vuotiaan pojan kaksi kesäpäivää v. 1977, kahdessa mummilassa. Koski erottaa mummit toisistaan, mutta syvin juopa heidän välillään ovat muistot vuodesta 1918.

  Mummit asuvat samassa kaupungissa, välissä on koski. Toisen perhe oli sisällissodassa punaisten puolella, toinen valkoisten. Mutta heidän lapsensa rakastuivat kuin Romeo ja Julia. Ja saivat pojan.

  Toiseen mummilaan haetaan vesi kaivosta ja lämpö liiteristä. Leikkitoverina pihassa on Vilho-poika, joka vuonna 1918 sai reiän vatsaansa. Toisessa mummilassa on palkintopuutarha, katossa kristallikruunu ja seinällä Mannerheim. Poika elää kesäänsä kahdessa eri todellisuudessa ja kuulee mummeiltaan kaksi eri totuutta nuoresta Suomesta.

  Jari Järvelä on monipuolinen kotkalainen kirjailija. Tällä kertaa hän hyödyntää omia lapsuusmuistojaan. Kirjailijan omat mummit olivat sisällissodassa eri puolilla. Vaikka romaani on puhtaasti fiktiivinen, omakohtaisuus tuo siihen erityistä koskettavuutta.

  Jari, (fiktiivinen hahmo) Aino, (fiktiivinen hahmo) Sofia, (fiktiivinen hahmo) 1918 1970-luku muistot lapsuus kesänvietto mummolat pojat (perheenjäsenet) traumat kansalaissota isoäidit lapsinäkökulma kaupungit aikatasot suomenkielinen kirjallisuus Kouvola psykologiset romaanit lapsikertomukset

  Tammi 1.painos
  FIN EISBN:9789520401900

  Kiinnostaisiko myös...