Kirjan matka tekijöiltä lukijoille : puheenvuoroja kotimaisen kaunokirjallisuuden luomisen ja lukemisen ehdoista 2000-luvulla / Tarja-Liisa Hypén, Juhani Niemi, Leena Krohn, Hannu Kankaanpää, Jaana Koistinen, Bianca Hälbig, Kaisa Hypén, Satu Grünthal, Kaisa Kurikka, Markku Soikkeli

Puheenvuoroja kotimaisen kaunokirjallisuuden luomisen ja lukemisen ehdoista 2000-luvulla Kirjailija kirjoittaa teoksen, lukija lukee sen. Jotta näin kävisi, monien ehtojen täytyy toteutua kirjailijan ja lukijan välillä. Ehdot ovat nyt toiset kuin vuosikymmen sitten. Tässä kirjassa puhutaan kotimaisesta kaunokirjallisuudesta. Ammattilaiset kertovat, mitä käsikirjoituksen ja kirjan eri vaiheissa tehdään teoksen saattamiseksi lukijalle. He kertovat, mikä on 1990-luvun jälkeen muuttunut kirjailijan työssä, kustantamossa, kirjakaupassa, kirjastossa, kirjallisuuden opetuksessa, kritiikissä, kirjallisuuslehdissä ja koko instituutiossa. Kirja tarjoaa myös konkreettisia ehdotuksia tulevan varalle. Kirja antaa tietoa ja ajateltavaa kaikille, jotka lukevat ja niille, jotka työnään tai harrastuksenaan haluavat luettaa muitakin.

Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Tampere University Press
    FIN EISBN:9789514470592