Kirjan kasvot. Sata vuotta suomalaisia kirjankansia

    Kirjan kasvot. Sata vuotta suomalaisia kirjankansia / Ville Hänninen

    Kirjan henki tiivistyy kanteen. Vanhat kannet herättävät muistoja ja ajatuksia jostain jo miltei unohtuneesta.
    Monia teoksia ei tahtoisi ajatellakaan muussa muodossa kuin siinä itselle rakkaimmassa. Tuntematon sotilas ei tuntuisi samalta hengettömällä elokuvakannella, ja Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään? olisi suorastaan lukukelvoton ilman kannen reikää.
    Kirjan kasvot nostaa esiin yhden teoksen kultakin Suomen valtiollisen itsenäisyyden vuodelta. Ajan henki näkyy kansissa – valitut kannet kuvaavat aikaa ja sen virtauksia, aikansa kansityylejä ja -taiteilijoita.
    Teos kertoo unohdettuja tarinoita jopa ikonisten, kaikkien tuntemien kirjankansien synnystä. Se tuo esiin myös ihmisiä kansien takana – suomalaisen kirjataiteen mestareita.
    Ville Hänninen (s. 1976) on tietokirjailija, toimittaja ja Suomen kirjataiteen komitean puheenjohtaja. Hän on kirjoittanut kirjankansista eri lehtiin toistakymmentä vuotta.

    kansitaide kirjankannet käyttögrafiikka visuaalinen suunnittelu kuvittajat graafikot kirjailijat kirjataide historia kirjallisuudenhistoria kulttuurihistoria Suomi exlibrikset kannet (astioiden) kannet (julkaisujen) kannet (alusten) muotokuvat

    SKS – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 1.painos
    FIN EISBN:9789522229397

    Kiinnostaisiko myös...