Journalismin sukupuoli

  Journalismin sukupuoli / Iiris Ruoho, Sinikka Torkkola, Tampereen yliopisto

  ournalismissa sukupuolella on väliä. Iiris Ruoho ja Sinikka Torkkola vaativat kirjassaan journalisteja tunnistamaan alansa sukupuolittuneisuus ja sukupuolta rakentava vaikutus. Heidän mukaansa journalismin tulisi nähdä itsensä sukupuolta tuottavana yhteiskunnallisena ja kulttuurisena käytäntönä, jolloin sen on mahdollista irrottautua jo taakaksi käyneestä perinteisestä sukupuolijaosta.
  Sukupuolten välisen tasa-arvon lisääntyminen toimituksissa ja mediaorganisaatioissa ei kuitenkaan tarkoita, että journalismi sukupuolittavana käytäntönä murtuisi tai katoaisi. Journalistien tulisi havaita voimavarat, jotka sukupuolitietoisuus paljastaa: alati monipuolisempaa journalismia vaativassa nykymediassa naistapaiselle journalismille on entistä enemmän kysyntää.
  Dosentti Iiris Ruoho ja erikoistutkija Sinikka Torkkola tutkivat työkseen mediaa Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella.

  Ellibs journalismi sukupuoli mediatutkimus mediakulttuuri sukupuoliroolit joukkoviestintä sukupuolisensitiivisyys sukupuolittuminen uutisointi julkisuus naiskuva mieskuva päätoimittajat naiset johtajuus media-ala toimittajat koulutus työnkuva työnjako urakehitys ammatti-identiteetti

  Vastapaino
  FIN EISBN:9789517683562

  Kiinnostaisiko myös...