Jätkät ja jytkyt

  Jätkät ja jytkyt / Emilia Palonen, Tuija Saresma

  avalliset, kunnolliset ja tolkun ihmiset marssivat julkisuuteen ympäri maailmaa. Suomessa perussuomalaisten nousu tapahtui samaan aikaan, kun monikulttuurisuuskritiikki kärjistyi, retoriikka muuttui aggressiiviseksi ja vihapuheesta tuli maan tapa.
  Populistisen retoriikan ja liikehdinnän ymmärtäminen on nykymaailmassa tärkeä kansalaistaito. "Jätkät ja jytkyt" kuvaa, kuinka populismi toimii vastakkainasettelujen ja yksinkertaistusten varassa. Populismille on tyypillistä kaksoispuhe, jossa vaaditaan asiaa ja samalla vastustetaan sitä: ”Mikä demokratia se sellainen on, jota ei saa arvostella tai jopa vastustaa.” (Timo Soini 2002).
  Populismi imee voimaansa vahvoista tuntemuksista ja synnyttää niitä. "Jätkät & jytkyt" hahmottaa suomalaisen populismin lähihistoriaa aikana, jolloin perussuomalaisten kannatus lähti nousukiitoon ja puolue siirtyi marginaalista politiikan valtavirtaan.

  populismi retoriikka kielenkäyttö politiikka puolueet poliitikot vihapuhe monikulttuurisuus maahanmuuttopolitiikka kritiikki lehdistökirjoittelu Soini Timo Perussuomalaiset Helsingin Sanomat poliittinen viestintä

  Osuuskunta Vastapaino 1.painos
  FIN EISBN:9789517686617

  Kiinnostaisiko myös...