Hyppää pääsisältöön
Kaikki kirjastot

Hyppysellinen tiedettä. Valeomenapiirakka ja muita kokeiluja keittiössä

Miksi peruna ei kypsy? Huomaako kukaan, jos omenapiirakassa ei ole yhtään oikeaa omenaa? Voiko makua mitata? Ruoka on vahvasti sidoksissa kulttuuriin, perinteisiin, historiaan ja tunteisiin – tutut ruoat lohduttavat ja perinneresepteihin turvaudutaan kysymättä, miksi juuri ne toimivat. Ruoka herättää myös intohimoja. Kuka tahansa ei saa esiintyä asiantuntijana, kun puhutaan ruoasta. Ruoanlaittoon liittyy runsaasti myyttejä: lihan täytyy olla huoneenlämpöistä ennen paistamista ja juuri uunista taiteiltu kakku lässähtää, jos sen täräyttää vahingossa pöydänkulmaan. Oletko kokeillut? Hyppysellinen tiedettä rohkaisee suhtautumaan kokkaamiseen uteliaasti ja testailemaan keittiössä uusia asioita. Kirjassa ruokaa rakastavat tutkijat sukeltavat ruoanlaiton kemiaan, purkavat myyttejä ja etsivät parhaita reseptejä. Ruoka on enemmän kuin molekyyliensä summa. Tieteellinen ajattelu ja testaaminen eivät pilaa nautintoa vaan päinvastoin saavat arvostamaan omia ja muiden keitoksia entistä enemmän.

Gaudeamus 1. painos
FIN EISBN: 9789523455061

Saatavana seuraavilla kirjasto­korteilla


Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda
Helmet-kirjastot.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä

Hyppysellinen tiedettä : valeomenapiirakka ja muita kokeiluja keittiössä

Hopia, Anu; Fooladi, Erik

Molekyyligastronomiaa kemiaan ja kotitalouteen: Opetuskokonaisuuksia yläkouluun ja lukioon : Eheyttävä opetus

Haatainen, Outi; Hannula, Mari; Leinonen, Katri; Metso, Mikko; Motturi, Heli; Mäkelä, Katri; Ollila, Arja; Rautiainen, Iisa; Sirén, Riikka; Slawuta, Sari; Vakkilainen, Kirsi-Maria; Vuorikoski, Aila; Tuomisto, Maiju; Hopia, Anu; Aksela, Maija

Ruoka, valta ja nälkä 1900-luvun diktatuureissa

Sutinen, Ville-Juhani; Lemetyinen, Jarkko; Kurttila, Arttu

Ruoka, valta ja nälkä 1900-luvun diktatuureissa

Sutinen, Ville-Juhani; Lemetyinen, Jarkko

Ruoka, ilmasto ja terveys: miksi ruokavalio vaikuttaa sekä ilmastoon että terveyteemme enemmän kuin mikään muu asia

Isomäki, Risto