Huutolainen, sotavanki, taiteilija

  Huutolainen, sotavanki, taiteilija / Seppo Kämäräinen

  Seppo Kämäräisen romaani Huutolainen, sotavanki, taiteilija jatkaa puhuttelevien ihmiskohtaloiden kuvausta Talvisodan toiset kasvot- ja Talvisodan katkera jälkinäytös -kirjojen tapaan.
  Kirjassa kuvataan Johan Fredrik (Hannes) Pietikäisen koskettava ja järkyttävä elämäntarina. Hanneksen lapsuus kuluu huutolaisena ja nuoruus sotavankina. Sotavankeus muun muassa Palkitakorskin ja Serepovitsin leireillä oli rankka koettelemus, mutta ei Hanneksen elämä rauhan tultuakaan ollut helppoa. Leipä oli otettava kovalla työllä, mutta vapaana miehenä kuitenkin.
  Kirjailija Seppo Kämäräisen käsiin päätyi sattumalta Hanneksen elämäntarinan kertova muistiinpanokansio. ”Hanneksen teksti oli onneksi koneella kirjoitettua, muutoin olisin varmasti luopunut kirjoitushankkeesta, sen verran sekavaa tarinan kulku oli.”, Seppo kertoo.
  Kuhmolainen kirjailija Seppo Kämäräinen selvitteli usean vuoden ajan talvisodan siviilisotavankien kohtaloita. Tutkimusten perusteella syntyivät kirjat Talvisodan toiset kasvot. Rajan kansa pystykorvakiväärin ja rotanhäntäpistimen välissä 1939 – 1940 (Myllylahti 2011) ja Talvisodan katkera jälkinäytös. Suomussalmen siviilisotavankien karanteenileiri ja tuomiot (Myllylahti 2012).

  Pietikäinen, Johan Fredrik huutolaiset jatkosota sodanjälkeinen aika sotavangit vankileirit sopeutuminen ruumiillinen työ taiteilijat Palkitakorsk Tserepovets Neuvostoliitto Suomi

  Myllylahti
  FIN EISBN:9789522024015

  Kiinnostaisiko myös...