Huostaanotto. Lastensuojelun vaativin tehtävä

  Huostaanotto. Lastensuojelun vaativin tehtävä / Rosi Enroos, Tarja Heino & Tarja Pösö, Rosi Enroos, Tarja Heino, Tarja Pösö, Tarja Pösö, Raija Huhtanen, Pauliina Kuokka, Tarja Pösö, Tarja Heino, Elina Pekk...

  Kattava kokonaisesitys huostaanotosta
  "Huostaanotto" on Suomessa ensimmäinen tutkimusperustainen kokonaisesitys tästä merkittävästä ja eettisesti haastavasta aiheesta. Teos paikkaa tutkimuksen aukkoa, sillä varsin vähän tiedetään siitä, mitä huostaanotossa oikeastaan tapahtuu. Kirjan artikkelit käsittelevät lastensuojelun koko prosessia: avohuollon työskentelyä, kiireellistä sijoitusta sekä juridisia ja hallinnollisia kysymyksiä. Lisäksi kirja havainnollistaa sitä, mitä huostaanotto merkitsee sijoitetulle lapselle ja hänen huoltajilleen.
  Kirja keskittyy suomalaiseen lastensuojeluun mutta kontekstoi sitä muiden maiden käytäntöihin. Teos on kiihkoton kokonaisesitys ja alan perusteos, jonka ajantasaista tietoa tarvitsevat kaikki lastensuojelun ammattilaiset. Se sopii myös oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
  Kirjan kirjoittajat ovat yhteiskuntatieteiden ja hallintotieteiden tutkijoita, jotka ovat toimineet pitkään lastensuojelun kentällä.

  huostaanotto interventio sosiaalityöntekijät lapsen asema sijaishuolto kokemukset lapset vanhemmat sijaisvanhemmat avohuolto lastensuojelu sosiaalitutkimus ehkäisevä sosiaalityö lapsen etu lastensuojelulaki oikeusasema perhesuhteet lapsen huolto sosiaalityö

  Osuuskunta Vastapaino 1.painos
  FIN EISBN:9789517686143

  Kiinnostaisiko myös...