Huipputuloiset: Suomen rikkain promille

  Huipputuloiset: Suomen rikkain promille / Anu Kantola, Hanna Kuusela

  "Rahasta ei puhuta, rahaa omistetaan." Keitä ovat Suomen rikkaimmat, mitä he ajattelevat, ja miltä yhteiskunnan huipulla näyttää?
  "Huipputuloiset" on kirja Suomen suurituloisimmasta promillesta. Se kertoo, mitä rikkaat ajattelevat itsestään ja muista. Mikä innostaa suuryrityksen johtajaa, mikä ajaa eteenpäin rikasta yrittäjää? Entä mitä ajattelee Suomesta ja veroista vanhan omistajasuvun nuori perillinen?
  Teos kuvaa 2000-luvun vaurasta yläluokkaa ja sen irtoamista suomalaisesta yhteiskunnasta. Se perustuu laajaan tutkimukseen, jossa on selvitetty, ketkä kuuluvat Suomen suurituloisimpaan promilleen, ja haastatteluihin, joissa promille kertoo ajatuksiaan. Kantola ja Kuusela kuvaavat Suomessa käynnissä olevaa myllerrystä, kun varallisuus on kasautunut yhteiskuntien huipulle ympäri maailman. Kirjassa seikkaillaan menestyneiden yrittäjien, innokkaiden ammattijohtajien ja sukuyrityksiään vaalivien perijöiden maailmassa. Siinä kuvataan rikkaiden arkista loistoa ja heidän tapojaan oikeuttaa vahvistunutta asemaansa.
  Käsissä ei ole paljastus- eikä tirkistelykirja, vaan kuvaus siitä, miten suomalaisen yhteiskunnan kompromissit murtuvat, kun ääneen pääsevät kaikkein vauraimmat. Huipputuloiset näyttää, miten talouselämän optimistiset menestyjät muuttuvat yhteiskunnan pessimistiseksi eliitiksi, jota harmittavat jäykkyydet, työttömät ja laiskistava yhteiskunta.
  "Nyt on korkea aika romuttaa kaikki."
  Kirjoittajista Anu Kantola on professori Helsingin yliopistossa ja Hanna Kuusela yliopistotutkija Tampereen yliopistossa.
  Teos on vertaisarvioitu.

  suurituloiset taloushistoria sääty-yhteiskunta tuloerot tulonjako seksi työmarkkinapolitiikka kauneuskuningattaret kotitaloudet (organisaatiot) kaupallisuus varsinaissuomalaiset pienituloiset

  Osuuskunta Vastapaino 1.painos
  FIN EISBN:9789517687294

  Kiinnostaisiko myös...