Hopeaa vai lyijyä?: Kokaiinikuningas Pablo Escobarin elämä

  Hopeaa vai lyijyä?: Kokaiinikuningas Pablo Escobarin elämä / Thierry Noël, Pirjo Thorel

  Populaarikulttuurin ikoni. Maailman tunnetuin huumekauppias. Forbesin listaama miljardööri. Köyhien Robin Hood. Hopeaa vai lyijyä? on tositarina Kolumbian pahamaineisesta, väkivaltaisesta ja vaikutusvaltaisesta kokaiinikuninkaasta Pablo Escobarista (1949-1993).
  Pikkurikoksista uransa nuorena aloittanut Escobar ryhtyi huumebisnekseen 1970-luvun puolivälissä. Näkemyksen ohjaama toiminta oli ennennäkemättömän tehokasta - ja sen tuottamat rahat ennennäkemättömän suuria. Pian Escobarin johtama Medellínin kartelli pyöritti 80:tä prosenttia maailman kokaiinibisneksestä. Kartellien taistelu vallasta, yhteiskunnallinen korruptio ja terrori syöksivät Kolumbian nopeasti yhteen maanosan historian pahimmista konflikteista ja maailman murhatilastojen kärkeen.
  Huolimatta siviiliuhreista ja yhteiskunnallisen järjestelmän hapertumisesta Escobar itse oli kansan suosiossa: hänen lahjoituksensa ja sairaaloiden, koulujen ja kirkkojen rakennushankkeensa paransivat köyhimpien elämää.

  Escobar, Pablo. rikolliset huumekauppa salakuljetus kokaiini järjestäytynyt rikollisuus korruptio vaikutusvalta Kolumbia radikalismi eliitit kaunis tarahumarat hopea lyijy rikkaat ikonimaalaus liikenneneuvokset poliittinen muutos moottoriajoneuvot

  Art House Oy 1.painos
  FIN EISBN:9789518846485

  Kiinnostaisiko myös...