Henkilötietojen käsittely – EU-tietosuoja-asetuksen vaatimukset

    Henkilötietojen käsittely – EU-tietosuoja-asetuksen vaatimukset / Minna Hanninen, Elli Laine, Kati Rantala, Mari Rusi, Markku Varhela

    Tässä teoksessa kuvataan käytännönläheisesti uuden EU:n tietosuoja-asetuksen asettamat keskeisimmät velvoitteet yrityksille sekä miten niihin voidaan ennakolta valmistautua. Kirja on tarkoitettu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Tietosuoja-asetus tuo uusia henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita yrityksille. Lisäksi asetuksessa säädetään rekisteröityjen henkilöiden, kuten asiakkaiden ja työntekijöiden uusista oikeuksista. Tietosuoja-asetus vaikuttaa kaikkien yritysten toimintaan. Yritysten tulee ryhtyä toimenpiteisiin sen varmistamiseksi, että henkilötietojen käsittely on tietosuoja-asetuksen mukaista toukokuusta 2018 alkaen. Tietosuoja-asetuksen vastaisesta henkilötietojen käsittelystä on säädetty huomattavia taloudellisia seuraamuksia, jotka määräytyvät yrityksen liikevaihdon perusteella. Tiedätkö, miten tietosuoja-asetus vaikuttaa yrityksesi toimintaan ja miten asetuksen voimaantuloon voi valmistautua? Valmistaudu päivittämään organisaatiosi henkilötietojen käsittely tasolle, joka vastaa tietosuoja-asetuksen mukaisia vaatimuksia. Kirjassa käsitellään muun muassa seuraavia asioita: - Mitä tarkoitetaan henkilötiedoilla ja niiden käsittelyllä? - Mitä tietoja saa käsitellä? - Mitä tietosuojadokumentaatiota yrityksellä tulee olla? - Mitä oikeuksia rekisteröidyillä henkilöillä on? - Mitä velvollisuuksia yrityksillä on? - Mitä sopimuksia henkilötietojen käsittelystä tarvitaan? - Voiko henkilötietoja siirtää EU:n ulkopuolelle? - Tarvitseeko yrityksen nimetä tietosuojavastaava?

    henkilötiedot tietosuoja asetukset henkilötietolaki asiakastiedot käsittely henkilörekisterit yritykset tietoturva tietosuojavastaavat oikeus lainsäädäntö EU yritysjuridiikka tietämyksenhallinta henkilötietojen kerääminen henkilötietojen rekisteröinti henkilötietojen säilyttäminen henkilöoikeus oikeushenkilö tietorekisterit asiakasrekisterit tiedoksianto

    Kauppakamari 1.painos
    FIN EISBN:9789522465580

    Kiinnostaisiko myös...