Gustaf Mannerheim (ruotsinkielinen): Aristokrat i vadmal

  Gustaf Mannerheim (ruotsinkielinen): Aristokrat i vadmal / Henrik Meinander

  Gustaf Mannerheim är som känt den mest uppburna men också omstridda personen i Finlands 1900-talshistoria. Men varför är det så?
  Mannerheims långa och mångskiftande liv och epok gestaltas i detta verk skrivet av Henrik Meinander i flera kontexter: hans privilegierade bakgrund och officerskarriär i Ryssland, som vardera på ett väsentligt sätt formade hans syn på Finland i ett europeiskt och globalt perspektiv; hans centrala insats i finsk säkerhetspolitik under ödesåren 1917--1919 och 1939--46 ; och sist men inte minst, hans personlighet som fortsättningsvis ger upphov till en myter, anekdoter och rykten.
  I denna syntes målar han ett kritiskt men empatiskt Mannerheim-porträtt, i vilket det finns både starka konturer och färgprakt men också besvärande detaljer och tunga skuggor.
  Den här e-boken fungerar med program som stöder ePub-formatet.

  Mannerheim, Carl Gustaf Emil. marsalkat upseerit presidentit poliittinen historia sotahistoria henkilöhistoria historia historia marskalkar officerare presidenter politisk historia krigshistoria personhistoria Suomi Finland

  Otava 1.painos
  SWE EISBN:9789511311256

  Kiinnostaisiko myös...