Elvis Presley - Legendan elämä 1935-1977

Elvis Presley - Legendan elämä 1935-1977 / Ray Connolly, Jere Saarainen

Perusteellinen ja kaunistelematon elämäkerta rock 'n' rollin kuninkaasta. Teos perustuu keskusteluihin, joita kirjan tekijä on käynyt Elviksen sekä hänen legendaarisen managerinsa, Tom Parkerin kanssa. Elvis oli ensimmäinen maailmanluokan ”rocktähti”, joka joutui elämään käsittämättömät mittasuhteet saaneessa julkisuudessa. Hänellä näytti olevan kaikkea, mutta vapaa hän ei ollut. Lopulta hän jäi julkisuuden vangiksi ja eristäytyi. Jättäessään uransa viihdealan manageri ”Eversti” Tom Parkerin käsiin Elvis joutui huomaamaan, ettei hänelle jäänyt sananvaltaa sen paremmin musiikin kuin elokuvaroolien suhteen. Masentunut ja ahdistunut tähti uhkaili usein lopettavansa uransa, mutta velat ja taloudelliset velvoitteet saivat hänet jatkamaan. Jo armeija-aikoinaan Elvis oli aloittanut piristävien lääkkeiden käytön, jotka sisälsivät amfetamiinia. Viimeisinä vuosinaan hän käytti myös runsaasti erilaisia reseptilääkkeitä, kuten rauhoittavia, kipulääkkeitä ja masennuslääkkeitä. 16.8.1977 maailmalle levisi suru-uutinen. Elvis Presley oli löydetty elottomana kotinsa kylpyhuoneen lattialta. Kuningas oli kuollut – mutta hänen perintönsä jäi elämään.

Presley, Elvis muusikot laulajat näyttelijät popmusiikki rock and roll gospelmusiikki elokuvat tähteys kuuluisuus Yhdysvallat managerit musiikkitoimittajat musiikkielokuvat

Minerva Kustannus 1.painos
    FIN EISBN:9789523125537