Elinan surma

  Elinan surma / Kristiina Vuori

  Keskiaikainen Elinan surma -balladi uutena tulkintana!

  Laukon avainpiika Kirsti odottaa lemmittynsä kosintaa. Mutta Klaus Kurki tuokin kartanoonsa uuden nuorikon. Salliiko Kirsti unelmiensa särkyvän?

  Lähtiessään miehelään Elina ei aavista, mikä häntä uudessa kodissa odottaa. Piika Kirsti ei ole valmis luopumaan rakkaudestaan, ei kartanoon eikä sen isäntään. Naisten yhteiset lapsuusvuodet eivät paina mitään, kun vaakakupissa on turvattu tulevaisuus Laukon herran rinnalla. Kuinka pitkälle Kirsti on valmis menemään saavuttaakseen onnensa?

  Balladissa Elinan kohtalo on julma. Miten käy nyt? Kristiina Vuori kertoo oman tulkintansa yhdestä historian jännittävimmistä ja koskettavimmista kolmiodraamoista.

  Kristiina Vuori on historiallisen romaanin taitaja ja uudistaja, jonka sivuilla menneisyys herää eloon. Miljöö runsaine yksityiskohtineen on autenttinen, mutta todellisista henkilöistä kertoessaan hän ottaa tarinallisia taiteilijanvapauksia. Näin on laita myös Elinan surmassa. Kansanballadin henkilöille ei ole varmaa vastinetta todellisuudessa, joten Vuoren näkemys Elinan kohtalosta on yhtä oikea kuin perinteinenkin.

  Kurki, Klaus, -- fiktio. Kurki, Elina, -- fiktio. Kirsti, (fiktiivinen hahmo) -- fiktio. 1400-luku yhteiskuntakuvaus kolmiodraama onneton rakkaus juonittelu piiat epäily isyys kuolemanrangaistus syyttömät aateli kartanot Laukon kartano intertekstuaalisuus balladit naisnäkökulma Suomi historialliset rakkausromaanit romantiikka

  Tammi 1.painos
  FIN EISBN:9789513199722

  Kiinnostaisiko myös...