Elämä kertoo : puoli vuosisataa akateemisessa maailmassa

  Elämä kertoo : puoli vuosisataa akateemisessa maailmassa / Olavi Borg

  Elämä kertoo -teos kertoo eloisasti Olavi Borgin elämästä yliopistomaailmassa yli puolen vuosisadan ajalta. Se sisältää paljon ennen julkaisematonta tietoa kolmen yliopiston ja koko korkeakoululaitoksemme elämästä. Kerrontaa ryydittävät monet hauskat sattumukset vuosikymmenten varrelta.
  Janakkalan Saloisilla pienviljelijän poikana 1935 syntynyt Olavi Borg väitteli 1964 valtiotieteen tohtoriksi paljon julkisuutta saaneella teoksella Suomen puolueideologiat. Hän toimi aluksi tutkijana ja dosenttina Helsingin yliopistossa, sitten Jyväskylän yliopistossa yhteiskuntatieteen apulaisprofessorina ja 1966 alkaen Tampereen yliopistossa ensin yhteiskuntatieteiden metodologian ja sitten valtio-opin professorina eläkkeelle siirtymiseensä 1998 saakka. Hän osallistui monin tavoin yliopiston hallintoon muun muassa kahdesti vararehtorina ja lyhyen jakson myös rehtorina.
  Valtakunnallisesti aikansa "julkkiksen" hänestä teki jo 60-luvulla alkaneet radion ja television asiantuntija- ja kommentointitehtävät sekä osallistuminen Liberaalisen kansanpuolueen toimintaan kansanedustajana ja yli 30 vuotta Tampereen kaupunginvaltuuston jäsenenä. Hän toimi television vaalivalvojaisten asiantuntijana kunnallisvaaleista 1968 lähtien 1990-luvulle asti.
  Professori Borg on ollut myös suosittu elinkeinoelämän, työmarkkinajärjestöjen kuntien ja kansalaisjärjestöjen työntekijöiden kouluttaja. Varsinkin 1980-luvulla hänen johtamansa laaja demokratian toimivuutta Suomessa kartoittanut kyselytutkimusten sarja, PARDEM-projekti, sai osakseen suurta julkisuutta ja edisti merkittävästi järjestöjen tutkimusta maassamme.

  Borg, Olavi Helsingin yliopisto Jyväskylän yliopisto Tampereen yliopisto professorit valtio-oppi valtiotieteilijät rehtorit yliopistot kansanedustajat asiantuntijat vaalit tiedeyhteisöt historia korkeakouluhallinto tiedepolitiikka tutkimushistoria yhteiskuntatieteet politiikantutkimus Tampere Suomi

  Tampere University Press
  FIN EISBN:9789514483011

  Kiinnostaisiko myös...