Eettisen lihansyönnin käsikirja

    Eettisen lihansyönnin käsikirja / Sinimaaria Kangas

    Voiko broileri elää hyvän elämän? Kuinka valkohäntäkauriista tulee lihaa? Millaisissa oloissa sika voi toteuttaa lajityypillisiä käyttäytymistarpeitaan? Onko teuraskuljetuksille vaihtoehtoja? Millainen naudanlihantuotanto on järkevintä ympäristön kannalta? Onko luomu aina eläin- ja ympätistöeettisempää kuin tavanomainen tuotanto? Miten lihaa voi hankkia suoraan tuottajalta? Eettisen lihansyönnin käsikirja on opas ruoan alkuperästä kiinnostuneille kuluttajille, jotka haluavat syödä mahdollisimman eläinystävällisesti ja ympäristökestävästi tuotettua lihaa, tuottajan osaa unohtamatta. Sivuilla vieraillaan monenkirjavilla lihantuotantotiloilla ja pyrähdetään välillä myös Atlantin taakse. Tuottajien lisäksi aihetta pohditaan kirjassa muidenkin alan ajattelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa. Sinimaaria Kangas on yhteiskuntatieteiden maisteri ja toimittaja, joka on tutustunut tuotantoeläinten todellisuuteen eri puolilla maailmaa. Hän on aiemmin julkaissut sekä tieto- että kaunokirjallisia teoksia.

    etiikka lihansyönti liha alkuperä lihakarja elintarviketuotanto elintarvikeketjut eläinsuojelu ravitsemuskäyttäytyminen kuluttajakäyttäytyminen kotieläintuotanto tuotantoeläimet vegetarismi lihantuotanto filosofia kasvisravinto sikaeläimet

    Aula & Co 1.painos
    FIN EISBN:9789527269114

    Kiinnostaisiko myös...