Yöllinen elämämme: Miksi näemme unia?

  Yöllinen elämämme: Miksi näemme unia? / Anna Tommola, Sari Haapamäki (äänikirja)

  Yrität pakata matkatavaroita, mutta ne pursuilevat jatkuvasti pois laukusta ja joudut aloittamaan alusta yhä uudelleen... Unitutkimusten mukaan kiireessä sählääminen on yksi yleisimmistä uniteemoista. Mutta mikä tarkoitus tällaisilla unilla on?
  Yöllinen elämä vie tutkimusretkelle unien maailmaan niin viimeisimmän unitutkimuksen kuin yksilöllisten kokemusten kautta. Unten mailla vietetään keskimäärin kolmannes vuorokaudesta, mutta unennäöstä tiedetään yllättävän vähän. Mitä aivoissa unen aikana tapahtuu? Miksi unista ei kannata etsiä yleispätevää symboliikkaa? Voisiko unia opetella hallitsemaan?
  Kiehtovassa tietokirjassa edetään unipsykologiasta sisäkkäisiin uniin, selätetään toistuvia painajaisia, pohditaan uniteemoja ja pidetään unipäiväkirjaa. Yölliset ajatukset ja tunteet - unet - voivat auttaa ymmärtämään myös omaa elämää päivällä. Yöllinen elämä ohjaa näkemään unet kiinnostavana seikkailuna.
  VTM Anna Tommola (s. 1975) on vapaa toimittaja ja kirjailija.

  tajunnantutkimus neurologia evoluutiopsykologia evoluutio sisäkkäiset unet unipäiväkirja selkouni unet (mentaaliset objektit) uni (biologiset ilmiöt)

  Atena Kustannus Oy 1.painos
  FIN EISBN:9789523006348