Vuosi herrasmiehenä : kertomus siitä, kuinka entinen punkkari opetteli miehisiä hyveitä

  Vuosi herrasmiehenä : kertomus siitä, kuinka entinen punkkari opetteli miehisiä hyveitä / Joonas Konstig, lukija Tuomas Tulikorpi (äänikirja)

  "Sä oot kyllä niin kaukana herrasmiehestä kuin olla voi!" - vaimo

  Kertomus siitä, kuinka entinen vihreätukkainen punkkari opetteli miehisiä hyveitä.

  Sana herrasmies loihtii monelle kuvan vanhanaikaisesta, ylipukeutuneesta tylsimyksestä, joka avaa oven naiselle tai tuottaa tälle pettymyksen olemalla yrittämättä mitään.

  Kirjailija, joka on tottunut näyttämään keskisormea niin käytöstavoille kuin kaikelle muullekin porvarilliselle hapatukselle, päättää kasvattaa lapsensa paremmille tavoille. Niinpä hänen pitää ensin oppia itse herrasmieheksi. Joonas Konstig laittaa itsensä likoon harjoittelemalla vuoden verran herrasmiehen taitoja ratsastuksesta rugbyyn, etikettikoulutuksesta hyväntekeväisyyteen. Herrasmies-tripillään Konstig etsii myös vastauksia jo antiikin filosofien kysymyksiin: Millainen on hyvä ihminen? Kuinka elää?

  Joonas Konstig (s. 1977) on espoolainen kirjailija ja kouluttaja. Hän on voittanut Kalle Päätalo -palkinnon romaanillaan Kaikki on sanottu (2011). Konstig on tullut tunnetuksi myös ruoka-aiheisista kirjoituksistaan. Ks: https://joonaskonstig.com/

   

  Konstig, Joonas -- fiktio. kokeilu elämäntapa arvot keskiluokka hyveet käyttäytyminen tapakulttuuri sosiaaliset suhteet miehet punkkarit autofiktio filosofiset romaanit

  WSOY 1.painos
  FIN EISBN:9789510432631

  Kiinnostaisiko myös...