Terveiset Kutturasta

  Terveiset Kutturasta / Mikko-Pekka Heikkinen, lukija Jukka Peltola (äänikirja)

  Kuksa menee nurin ja korvesta nousee nyrkki - Pohjois- ja Etelä-Suomi sodassa!

  Suomi on ajautunut umpikujaan. Maa on jakautunut rikkaaseen Etelään ja köyhään Pohjoiseen. Kuntarajat on vedelty miten sattuu, palvelut puristettu kasvukeskuksiin ja maaltamuutolle pantu piste hallituksen päätöksellä. Helsinki ei enää halua maalaisia vaivoikseen. Lopulta lappilaisten kuksa menee nurin, ja korvesta nousee nyrkki. Pohjois-Suomi julistautuu itsenäiseksi. Alkaa sisällissota.

  Oula on poromiesten päällikkö, Saamen vapautusrintaman komentaja. Johtaessaan joukkoaan kohti Etelän kaupunkeja hän saa osakseen valtamedian pelonsekaista palvontaa.  Helsinkiläistynyt alikersantti Jesse Purola on päättänyt näyttää maalaisille, mistä katukiveys alkaa. Hänellä on vastassaan Pohjoisen moottorikelkkasoturit, alaisinaan tositeeveen kasvattamat lähiöjermut. Kun pöly laskeutuu, tapahtumat ovat jättäneet jälkensä koko kansakuntaan.

  Terveiset Kutturasta on täsmäkirja kuntauudistuksen kourissa kiemurtelevaan maahan. Se on syrjäseutujen sotahuuto, mutta terveiset sattuvat niin metropoliin kuin maalaispitäjään.

  sota yhteiskunnalliset romaanit tieteiskirjallisuus sotakirjallisuus ironia dystopiat intertekstuaalisuus yhteiskuntakehitys eriarvoisuus valtio jakautuminen alueellinen identiteetti separatismi itsenäistyminen sisällissodat taistelut itsemurhaiskut moottorikelkat sotarintama joukkoviestimet etiikka sotilaat alikersantit toimittajat antisankarit Pohjois-Suomi Suomi

  WSOY 1.painos
  FIN EISBN:9789510435816

  Kiinnostaisiko myös...