Taivas ja syli: Kertomus parisuhdeväkivallasta vanhoillislestadiolaisessa perheessä

  Taivas ja syli: Kertomus parisuhdeväkivallasta vanhoillislestadiolaisessa perheessä / Satu Lidman, Elina Ylisuvanto (äänikirja)

  Tämä on kertomus kärsimyksestä, kapinasta ja anteeksiannosta. Kertomus kumppanin rakastamisesta ja pelkäämisestä, äitinä olemisen haasteista. Kertomus lujasta uskosta Jumalaan ja sen horjumisesta. Kertomus itsensä löytämisestä. Päivi solmi avioliiton nuorena. Jo hääyönä alkoi fyysisen, seksuaalisen, henkisen ja hengellisen väkivallan kierre, joka kietoutui vanhoillislestadiolaiseen elämäntapaan. Pitkän avioliiton aikana syntyi kahdeksan lasta. Taivas ja syli tarkastelee parisuhdeväkivaltaa yhden ihmisen elämäntarinan kautta ja pohtii sen kytköksiä uskonnolliseen yhteisöön. Samalla väkivaltaa, sen uhkaa ja sen piilottamista käsitellään laajemmin, osana sukupuolittuneiden valtasuhteiden sekä auttamisjärjestelmän historiaa ja nykyhetkeä. Katse kohdistetaan myös väkivallan ylisukupolvisiin vaikutuksiin. Teoksessa etsitään vastausta erityisesti kysymykseen siitä, miksi väkivaltaisesta suhteesta on niin vaikeaa lähteä - ja mikä sen lopulta tekee mahdolliseksi.

  lähisuhdeväkivalta parisuhdeväkivalta perheväkivalta usko lestadiolaisuus sosiaalinen kontrolli kristillinen etiikka anteeksianto parisuhde vanhemmuus perhe-elämä toipuminen kokemukset

  Gaudeamus 1.painos
  FIN EISBN:9789523456303

  Kiinnostaisiko myös...