Täällä pohjoisnavan alla: Matkani saunankestäväksi suomalaiseksi

  Täällä pohjoisnavan alla: Matkani saunankestäväksi suomalaiseksi / Dieter Hermann Schmitz, kääntäjä ja toimittanut Heli Naski, lukija Karo Lauronen (äänikirja)

  Kukaan ei osaa vaieta yhtä hyvin kuin suomalainen. Kukaan ei pysty juomaan enemmän viinaa kuin Suomi-poika. Kukaan ei rakasta metallimusiikkia niin kuin suomalainen, eikä kukaan kestä yhtä paljon pimeyttä ja kylmää. Vai kestääkö? Hermann on asunut vuosia Tampereella. Hän puhuu sujuvaa suomea mutta tuntee silti olevansa kahden maailman välissä. Eräänä päivänä hän päättää muuttua kokonaan supisuomalaiseksi. Aluksi on laadittava muutosohjelma: 1. Syö joka torstai hernekeittoa! Odota sitä kieli pitkällä jo keskiviikkona. 2. Juo perjantaina pullo viinaa. 3. Opettele tanssimaan suomalaista tangoa. Askelten hallitseminen ei riitä, tunne musiikki jäsenissäsi ja sydämessäsi. Käy kesällä lavatansseissa. 4. Tee laiva-risteily. Laula karaokea, tanssi ja vietä muutenkin iltaa perinteisin menoin. Nauti risteilymeiningistä! 5. Osallistu hirvestykseen tai aja Lapissa koiravaljakolla. 6. Kiroile ja näe unia suomeksi. Täällä pohjoisnavan alla on hykerryttävä romaani miehestä, jolla on missio. Se on paitsi kertomus siitä mitä ulkomaalaiset ajattelevat meistä myös kertomus siitä mitä me heistä ajattelemme.

  Schmitz, Dieter Hermann huumori omaelämäkerrallisuus suomalaisuus kansalaisuus maahanmuuttajat kulttuurierot arkielämä perheet elämäntapa 2010-luku kliseet Suomi-kuva ennakkoluulot erilaisuus risteilyt matkailu lehtorit yliopistot kaunokirjallisuus Suomi Ruotsi Lappi Pohjanmaa Tampere saksankielinen kirjallisuus

  Atena Kustannus Oy 1.painos
  FIN EISBN:9789523003699

  Kiinnostaisiko myös...