Mitä Minna Canth todella sanoi?

  Mitä Minna Canth todella sanoi? / Suvi Ahola, Tiina Peltonen (äänikirja)

  Katsaus Suomen ensimmäisen feministin ajatuksiin

  Minna Canth pohtii naisena ja ihmisenä olemista, lapsuutta, rakkautta, erotiikkaa ja elämän tarkoitusta lehtiartikkeleissa, teoskatkelmissa ja kirjeissä. Suvi Ahola taustoittaa ja tulkitsee raikkaasti 1800-luvun naisasianaisen särmikkäitä mutta joskus myös ristiriitaisia ajatuksia.

  "Koko yhteiskunta-rakennus aatteineen, laitoksineen on vallan päin mäntyyn. Mutta se onkin miesten laittama." Minna Canth (1844-1897) oli aikanaan poikkeuksellisen rohkea kirjailija, jonka päämääränä oli naisen aseman ja sukupuolten tasa-arvon parantaminen sekä köyhyyden ja eriarvoisuuden kitkeminen. Hän kirjoitti aikana, jolloin taide alkoi osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun, ja hänen näytelmillään oli poliittista vaikutusta.

  Suvi Ahola (s. 1959) on tunnettu toimittaja ja kirjallisuuskriitikko, joka on toiminut Minna Canthin seuran puheenjohtajana. Tasa-arvon päivänä 19.3.2019 Minna Canthin syntymästä on kulunut 175 vuotta mutta useat hänen näkemyksistään ovat yhä ajankohtaisia ja monet pulmat ratkaisematta.

  Canth, Minna. 1800-luku kirjailijat henkilöhistoria yhteiskuntakritiikki naisen asema kasvatus sukupuoliroolit sosiaaliset ongelmat eriarvoisuus köyhyys ihmiskuvaus kaunokirjallisuus kirjoittaminen uskonnollisuus Suomi mielipidekirjoitukset kirjeet

  WSOY 1.painos
  FIN EISBN:9789510441305

  Kiinnostaisiko myös...