Maresi : punaisen luostarin kronikoita

  Maresi : punaisen luostarin kronikoita / Maria Turtschaninoff, lukija Anni Kajos, kääntäjä Marja Kyrö (äänikirja)

  Ravisuttava tarina kotimaiselta fantasian mestarilta -- Finlandia Junior -voittaja 2014!

  Maresi on poikkeuksellisen vaikuttava teos. Kirjailija on onnistunut luomaan täyteläisen ja tyylillisesti huikean tarinan, jonka tiivis kerronta on täynnä latausta. Marja Kyrön taitava suomennos lumoaa lukijat. Turtschaninoff on luomassa kokonaista tolkienilaista fantasiamaailmaa, johon myös kaksi hänen aiemmista nuortenromaaneistaan, Arra ja Anaché, sijoittuvat. Teos on kuin tyttöjen oma Taru sormusten herrasta -- pähkinänkuoressa.

  Punainen luostari on naisten ja tyttöjen yhteisö ja turvapaikka, jossa kaikki saavat kehittää itseään taipumustensa mukaisesti. Nuori Maresi on jo huomannut, että häntä kiinnostavat eniten kirjat ja lukeminen, uuden oppiminen. Eräänä päivänä luostariin saapuu säikähtäneen oloinen nuori tyttö, Jai. Vähitellen selviää, että Jai pakenee isänsä raivoa. Hurja tapahtumasarja alkaa siitä, kun suuri purjelaiva ilmestyy horisonttiin -- onko Jain isä sotajoukkoineen tulossa? Maresin ja hänen tovereidensa neuvokkuus ja rohkeus pannaan kovalle koetukselle. He joutuvat yhdistämään voimansa äärimmilleen puolustaessaan ihmisen itsemääräämisoikeutta.

  Turtschaninoff käsittelee suurta teemaa, joka on ihmisen minuus. Itsensä ja kutsumuksensa löytäminen. Ja kun kaikki on saavutettu ja kukoistava tulevaisuus edessä, on jätettävä oma mukavuusalueensa toisten hyväksi. Runollisen kaunis mutta henkeäsalpaavan jännittävä kerronta on lajissaan täysin kansainvälistä tasoa. Teoksen käännösoikeudet on myyty jo kahdeksaantoista maahan (2017).

  Maresi, fikt. Jai, fikt. identiteetti etsintä kutsumus nunnat väkivaltaisuus pako väkivalta hyökkäys piiloutuminen neuvokkuus yhteisöt nuoret naiset luostarit Punainen luostari 2014 nuortenkirjallisuus fantasiakirjallisuus romaanit kaunokirjallisuus suomenruotsalainen kirjallisuus

  Tammi 1.painos
  FIN EISBN:9789520402952

  Kiinnostaisiko myös...