Lupaus

  Lupaus / Emma Puikkonen, lukija Hanna Saari (äänikirja)

  Mitkä lupaukset voimme pitää?

  Väkevästi ja kauniisti kirjoitettu romaani äidin rakkaudesta, muuttuvasta pohjolasta ja ihmisistä, joita pelko ja rohkeus yhdistävät.

  "Vaikka sinä olisit palavassa talossa tai uppoavassa laivassa, minä tulen ja pelastan sinut." Kun Rinna on lapsi, isä antaa hänelle lupauksen. Lupauksen tulevaisuudesta Rinna haluaisi antaa myös omalle tyttärelleen Seelalle. Ilmastonmuutoksen todellisuuteen heräävässä maailmassa Rinna ei kuitenkaan ole varma siitä, mitä hänen olisi tehtävä, jotta voisi pitää sanansa. Hän myllertää lapsuudenkotinsa pihamaan rakennuttaakseen tilalle suojan, minne voi piiloutua. Samaan aikaan Robert-veli kulkee Grönlannissa tutkijoiden matkassa kuvaamassa sulavia jäätiköitä, joiden alla vesi solisee uhkaavasti. Eräänä päivänä Robert lähtee rakastettunsa Neevin kanssa retkelle, jolta kumpikaan ei palaa.

  Emma Puikkonen (s. 1974) on kirjailija ja teatterin tekijä, joka tarttuu ajankohtaisiin aiheisiin. Hänen edellinen romaaninsa Eurooppalaiset unet (2016) oli Finlandia-ehdokkaana. Ilmastonmuutosta hän on käsitellyt myös Rakkaudesta-työryhmän kanssa esitystaidetta, nykysirkusta ja sanataidetta yhdistelevässä teoksessa Rakkaudesta - sanasto tuleville vuosikymmenille.

  Rinna (fiktiivinen hahmo) Seela (fiktiivinen hahmo) Robert (fiktiivinen hahmo) lupaukset äidinrakkaus muistelu lapsuus huolet tulevaisuus ilmastonmuutokset katoaminen veljet äidit tyttäret tutkimusryhmät jäätiköt aikatasot vaihtelu Grönlanti psykologiset romaanit

  WSOY 1.painos
  FIN EISBN:9789510440292

  Kiinnostaisiko myös...