Leväluhta

  Leväluhta / Marko Hautala, lukija Mika Tuominen (äänikirja)

  Tästä lähteestä tuli heidän hautansa.

  Kauhuromaani suolla sijaitsevasta kalmistosta, joka houkuttelee ihmisiä oudolla tavalla luokseen.

  "Se on saalistaja. Se syö sienten rihmastoa, itiöitä, bakteereita, leviä ja muita pieniä elollisia hiukkasia. Se kykenee jakaantumaan moneksi. Se on yksi olento ja silti monta, kuin verkkainen piraijaparvi tai susilauma. Se piirittää saaliinsa. Se sulkee sen sisälleen. Imee hitaasti kuiviin."

  Meeri palaa lapsuudenkotiinsa vuosien jälkeen. Keskellä puimattomia peltoja seisova talo on pysynyt entisellään, mutta kaikki sen sisällä on muuttunut: isä on kuollut hämärissä olosuhteissa, äidistä on tullut puhumaton hauras vanhus ja veli on suljettu psykiatriseen hoitolaitokseen.

  Lisäksi on jotain muutakin: talon uumenista löytyvä outo esine, joka ei jätä Meeriä rauhaan, sekä Leväluhta, pellon toisella puolella siintävä soinen lähde, johon on aikoinaan upotettu kymmeniä ruumiita ja joka vetää ihmisiä yhä oudolla tavalla puoleensa.

  "-- Kuokkamummon hahmossa on sellaista hyytävyyttä, että vatsanpohjan lämpötila tuntuu laskevan pari astetta."Helsingin Sanomat

  Marko Hautala on vaasalainen kirjailija, jonka romaaneissa yhdistyvät realismi ja psykologinen kauhu. Hautala on saanut teoksistaan Kalevi Jäntin ja Tiiliskivi-palkinnon, ja hänen romaanejaan on käännetty muun muassa saksaksi ja englanniksi.

  Meeri (fiktiivinen hahmo) outous esineet lähteet suot ahdistus sukupolvet lapsuudenkoti maaseutu suomenkielinen kirjallisuus kauhukirjallisuus psykologinen jännityskirjallisuus

  Tammi 1.painos
  FIN EISBN:9789520402532