Hukkuminen : kertomus Kumpulan surmayöstä

  Hukkuminen : kertomus Kumpulan surmayöstä / Perttu Häkkinen, lukija Antti Jaakola (äänikirja)

  Juhannusviikolla vuonna 2001 kumpulalaisen pienkerrostalon rapusta löytyy ruumis. Ruumiinavauksessa selviää, että 18-vuotias helsinkiläismies on kuollut hukkumalla.

  Iltapäivälehdet nimeävät tapauksen Kumpulan kidutussurmaksi. Poliisi pidättää kaksi miestä, jotka ovat lehtien mukaan kiduttaneet uhriaan tuntitolkulla äärimmäisen raakoja keinoja käyttäen. Toinen pidätetyistä, 25-vuotias Pedro Avila-Mahkonen herättää mediassa erityistä mielenkiintoa, onhan tämä entinen lupaava jalkapalloilija pelannut nuorten maajoukkueessa sekä ollut nimekkään mallitoimiston listoilla.Myöhemmin Avila-Mahkonen tuomitaan elinkautiseen murhasta, vaikka teletunnistetiedot osoittavat ettei hän ole ollut surmapaikalla uhrin kuolinhetkellä. Yli kolmentoista vuoden vankilassa olon jälkeen hän vapautuu muuttuneena miehenä.

  Hukkuminen - Kertomus Kumpulan surmayöstä on dokumenttiromaani rikoksesta, siihen johtaneista syistä ja sen seurauksista, ja kesästä joka oli Helsingissä poikkeuksellisen kylmä ja sateinen ja jona poliiseilla oli kova kiire lomille.

  Avila-Mahkonen, Pedro -- fiktio. 2001 ruumiit kerrostalot hukkuminen esitutkinta murha henkirikokset tuomiot syyttömät elinkautinen vankeus julkisuuden henkilöt vapautuneet vangit kaupunginosat Helsinki -- fiktio Kumpula -- fiktio rikoskirjallisuus dokumenttikirjallisuus

  Tammi 1.painos
  FIN EISBN:9789513197001